Cez víkend bude fotomaratón i fotopark

25.05.2012 Galanta

Sereď/Trnava 25. mája (TASR) – Na vážnych i menej vážnych záujemcov o fotografovanie čakajú v sobotu 26. mája v Seredi a v Trnave príležitosti vyskúšať si postreh, pohotovosť i schopnosť vidieť cez objektív.

V uliciach Serede sa bude od 11. do 16. hodiny konať prvý Fotomaratón. Úlohou prihlásených účastníkov bude nafotenie snímok na päť vybraných tém, o ktorých sa dozvedia v úvode podujatia. Súťaž nie je obmedzená vekom, registrácia bude v priestoroch múzejnej záhrady. Najlepšie série fotografií vystavia v priestoroch seredského kaštieľa, podujatie pripravuje Občianske združenie Mladá Sereď.

V trnavskom amfiteátri bude od 13. hodiny tretí fotopark s názvom FoTTofest 2012. O súťažnú výstavu pod holým nebom bol v predchádzajúcich ročníkoch veľký záujem, autori fotografií majú možnosť zavesiť svoje diela na sieť medzi stromami a prezentovať sa tak verejnosti. Každý návštevník podujatia dostane pri vchode samolepiaci bod, ktorý môže venovať najlepšej kolekcii fotografií podľa vlastného výberu. Fotografie bude zároveň hodnotiť aj odborná porota zložená z renomovaných fotografov a zástupcov Mesta Trnavy. Vyhlásenie výsledkov bude o 18. hodine, autor s najvyšším počtom udelených samolepiacich bodov sa stane víťazom publika. Organizátorom je Fotoklub Iris a mestská samospráva.
 

Vyberte región